Docent account profile for lieve.deraeve_116

Lieve Deraeve
Grootzand 41
9200 Grembergen - Dendermonde , Oost-Vlaanderen
België
Telefoonnummer: 0477/69 53 71
Oost-Vlaanderen BE
Opleidingscentrum: 
Kinderyogadocent sinds: 
7 jan 2015
Mayoki
Centrum voor verbinding en rust, in de eerste plaats met jezelf en van daaruit met de andere.

Ik ben Lieve Deraeve, mama van Saar, Siebe en Sep, vrouw, dochter, zus, vriendin, yogajuf en gewoon mezelf.

Ik vind kinderen fantastisch, in al hun eerlijkheid, enthousiasme, openheid,… Kinderen kunnen nog heel makkelijk bij hun gevoel. Iets dat we als volwassenen vaak negeren. Yoga en meditatie heeft me zoveel moois gebracht en dit wil ik graag delen met kinderen, tieners en volwassenen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier zoveel moois mee kan bereiken. Ik vind het heel belangrijk dat je weet wie je bent en  waar je voor staat. Je kan jezelf  op deze manier beter leren kennen, je beter wapenen tegen de valkuilen van de huidige maatschappij, weten waar je het moeilijk mee hebt, maar wat je juist heel makkelijk afgaat. Het kunnen aanvaarden dat een ander iets op een andere manier doet, maar dat deze daarom niet slecht is. Ontdekken wat het met je doet als iets niet loopt zoals je gepland had. Gevoelens mogen er zijn, ze maken ons tot wie we zijn.

Ik zit van nature heel hard in mijn hoofd: denken, zorgen maken,… daarenboven ben ik heel gevoelig en die combinatie van de 2 zorgt er soms voor dat ik niet meer weet naar wat ik nu moet luisteren of wat ik juist voel.

Yoga (in de ruime zin van het woord, niet enkel de houdingen) brengt me bij mezelf, het laat me voelen dat het ok is hoe het is. Alle emoties mogen er zijn. Het doet me meer beseffen wat ik nodig heb op dat moment en te luisteren naar dat gevoel.
Het geeft me meer aarding, een woord dat vaak gebruikt wordt in combinatie met yoga, het zorgt er vooral voor dat ik in mijn kracht sta, dat ik weet welke gevoelens van mij zijn en welke die ik overneem van de andere. (bv iemand die heel onrustig is en waardoor ik mezelf daarna ook onrustig ga voelen.)

De meeste inzichten krijg ik op mijn yogamat, wanneer ik de tijd en ruimte maak om gewoon te zijn. Op de yogamat oefen ik in het klein om het daarna buiten de yogales te gaan doen.

Op die manier kan ook jij yoga heel mooi gaan toepassen in jouw leven en kan het jou helpen om in jouw eigen kracht te gaan staan. Want je bent precies goed zoals je al bent, je hoeft niet meer of minder te zijn…

Mijn opleidingen kan je bekijken op de site, ik geef yoga vanaf 3 maand (ouder en baby) tot en met volwassene.

Bij Mayoki werken we met verschillende yogadocenten.